Sivut

lauantai 27. lokakuuta 2012

Joulutunnelmia tuoksuin

Ihmisen hajuaisti on merkillinen. Se nimittäin saa aikaan vahvoja tunnekokemuksia pitkienkin aikojen päästä.
Jokaisen ihmisen mieleen tulvii miellyttäviä ajatuksia, kun sieraimiin tulvahtaa esimerkiksi piparin, kuusen tai glogin tuoksu.


merry christmas
Kuva: blacklord täällä.
Jos ei omista maita ja metsää, ja joulukuusi tulee ostamalla hankkia, varaudu kymmenien eurojen hintaan. Joulukuusen tuoksu on tärkeä joulua ajatellen, mutta sen saat aikaan muutenkin. Kun torit täyttyvät kuusien myyjistä, voit aivan hyvin käydä pyytämässä katkenneita kuusten oksia itsellesi muutaman, saat varmasti. Näin jos et halua metsikköön mennä katkomaan eläviä puita. Muutama oksa maljakossa tuo saman tuoksun, jos muovikuusi on se mikä kotiasi koristaa. Kuusen tuoksuisia tuoksuöljyjä löytyy myös, halvemmalla kuin itse kuusi.

Piparin tuoksun saat tietenkin paistamalla itse piparisi. Se on aito tuoksu, eikä allekirjoittanut ole törmännyt aidon vertaiseen synteettiseen tuoksuun. Voit hemmotella itseäsi ja perhettäsi ja paistaa pipareita vaikka pari päivää ennen joulua, edeltävänä viikonloppuna.

Glögin ystävät saavat jouluisen tunnelman jokainen kerta kun lämmittävät tuota mausteista juomaa. Vinkki: lämmitä kerralla enemmän kuin yhden mukillisen verran. Laakeasta kattilasta höyryävä tuoksu leviää ensimmäistä mukillista juodessasi koko asuntoon ja tuo joulun tunnelmaa!

Kun asunnossasi on joku tietty joulutunnelman tuoksu leijumassa, voit aistia sen hetken kunnes totut siihen. Jos ulkona on hieno ilma, mene vaikka pienelle lenkille ulkoilmaan. Kun palaat kotiin, tunnet taas tuoksun voimakkaammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti